Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
2 szklanki maślankipól szklanki oleju
pól szklanki cukru
2 łyżki kakao
2 łyżki dżemu (np śliwkowego, porzeczkowego )
2 łyżki przyprawy do piernika
2 łyżeczki sody
Ponadto do przełożenia: ( można pominąć)
około 3 łyżki dżemu
marcepan
Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do temperatury 160-170 stopni Celsjusza.
Do dużej miski przesiać mąkę kakao i sodę, dosypać cukier i wymieszać. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Przelać do dużej keksowki, piec około 40-50 minut. :)
Po wystudzeniu przekroić na 3 części, przełożyć dżemem i marcepanem wg upodobań.
Wierzch możemy polać lukrem lub czekolada.
Przepis podpatrzony ze strony Bake And Taste . :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz